Nieuws: Tablet verslaat netbook

Onlangs heeft ABI Research een marktanalyse gedaan naar de verkopen van tablets. Het aantal tablets wat verscheept is in het tweede kwartaal dit jaar een stuk hoger dan het aantal netbooks.

Wereldwijd is er door de winkels “maar” 7,3 miljoen netbooks besteld terwijl er 13,6 miljoen tablets besteld zijn. In het eerste kwartaal werden er meer netbooks (8,4 miljoen) besteld dan tablets (6,4 miljoen). Op dit moment is de iPad het populairste, 68% van de naar de winkels verscheepte tablets is een iPad.

ABI Research denkt dat de tablets zo populair zijn om dat ze de mensen die liever geen computer gebruiken aanspreken. De verkopen van de tablets en netbooks zou respectievelijk op 60 miljoen tablets en 32 miljoen netbooks uitkomen aldus het onderzoeksbureau.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.