Nieuws: Storing Blackberry verholpen (Update 3 12-10-2011 16:30)

 

Producent Research in Motion (RIM) heeft dinsdagochtend laten weten dat de problemen zijn opgelost.

Als gevolg van de storing konden klanten geen of moeizaam gebruik maken van bepaalde diensten. De problemen deden zich onder meer voor bij BlackBerry Messenger, het zogenoemde pingen, waarbij gebruikers elkaar gratis berichten kunnen sturen.

Wereldwijd maken vele miljoenen mensen gebruik van deze dienst. Verder konden sommige gebruikers geen e-mails ontvangen en versturen of lag de internetverbinding er helemaal uit.

UPDATE: We krijgen signalen binnen dat hier en daar mensen nog problemen hebben met verschillende blackberry diensten

 UPDATE 2: De storing is nog niet opgelost. Dat blijkt uit een verklaring van Research In Motion (RIM), het bedrijf achter Blackberry. De eerste storing deed zich maandag voor en duurde zo’n 20 uur. Gebruikers konden toen geen gebruikmaken van een aantal diensten waaronder het bekende pingen. Ook e-mail, WhatsApp en internet deed het bij veel klanten niet.

Dinsdag rond 13.00 uur doken dezelfde problemen opnieuw op. Inmiddels is RIM erachter wat de oorzaak is, maar de storing was woensdagochtend om 08.45 nog niet verholpen.

De storing wordt veroorzaakt door een probleem in de kern van de infrastructuur van RIM zelf. Normaal moet een back-up aanslaan zodra er problemen opduiken, maar dat is niet gebeurd. “We zijn druk bezig met het herstellen van de diensten en bieden ons excuus aan voor het ongemak”, aldus RIM.

Wanneer de problemen opgelost zijn, is echter niet bekend.

UPDATE 3: Het Blackberry-platform lijkt zich weer te herstellen, iedereen die in het bezit is van een Blackberry wordt geadviseerd de accu eraf te halen terwijl het toestel aan staat en deze na ongeveer een minuut of 10 weer terug te plaatsen. Het herstel is nog niet overal dus deze methode zal niet per direct bij iedereen helpen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.