Nieuws: Steve Ballmer haalt uit naar Android

Volgens Microsoft CEO Steve Ballmer is Android veel te vrij en ingewikkeld. Hij zei dit tijdens een toespraak op de Web 2.0 conferentie in San Fransisco.

Steve geeft aan dat je voor Android een computerwetenschapper zou moeten zijn. Dit zou niet het geval zijn bij Microsoft zijn besturingssysteem Windows Phone. “Ik kan moeilijk enthousiast worden van Androidtelefoons.” aldus Ballmer. Op dit moment heeft Android 40% aan marktaandeel. Microsoft kan hier niet aan tippen, deze cijfers vallen wat dat betreft nog erg tegen. Met de nieuwe versie van Windows Phone, Mango, hoopt Microsoft dit op te krikken.

Volgens Ballmer zou er te weinig overeenkomsten zijn tussen de diverse toestellen en zouden fabrikanten te vrij worden gelaten. Echter krijgt Android soms kritiek dat er te weinig verschil zou zitten tussen de toestellen. Ballmer is van mening dat het beter is om strenge eisen te stellen aan fabrikanten om versplintering te voorkomen. Ook zou het Android niet ten goede komen dat er toestellen tegen stuntprijzen verkocht zouden worden.

Wat Apple betreft ziet Ballmer wel een serieuze concurrent. “Apple is een goede, maar een andere speler. Zowel Windows Phone- als Apple-toestellen zien er goed uit en voelen goed aan. Maar als je een Windows Phone-smartphone gebruikt, sta jij centraal. De relevante informatie is direct beschikbaar.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.