Nieuws: Sony overweegt te stoppen met goedkope smartphones

android-logo-whiteSony overweegt om te stoppen met goedkope smartphones. De reden hiervoor is dat Sony de concurrentie met Samsung en Apple aan wil gaan. Om dit te kunnen doen, zou de productie van goedkope toestellen hoogstwaarschijnlijk moeten stoppen aldus Stephen Sneeden, hoofd van de Xperia-producten.

“We zijn klaar om een premium smartphone-fabrikant te zijn”, zegt Sneeden. “Logischerwijs verlies je bij het goedkopere segment de ‘Sony-kwaliteit’.” Onlangs heeft Sony de Xperia Z gepresenteerd. Met dit toestel wil Sony de concurrentie aan gaan.

De Xperia Z heeft een groot 5 inch scherm, full HD-resolutie en een 13 megapixel camera. Bovendien is het toestel waterdicht. Sony zou nog wel plannen hebben om iets goedkopere toestellen op de markt te brengen, maar deze vallen niet in instap-segment.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.