Nieuws: Sony overweegt Ericsson uit te kopen?

Er gaan volgens de Wall Street Journal (WSJ) geruchten rond dat Sony de aandelen van Ericsson wil overnemen. Sony en Ericsson werken sinds 2001 samen onder de welbekende  joint-venture en hebben daarin een 50-50 verdeling. De joint-venture is sinds die tijd uitgegroeid tot een bekend, en bij velen geliefd, merk.

Het gerucht gaat dus nu rond dat Sony de 50% van Ericsson wil overnemen. Dat zou betekenen dat de joint-venture ten einde komt; en het is dan ook mogelijk dat Sony verdergaat met mobiele toestellen onder alleen hun eigen naam. De overname zou ervoor zorgen dat research en fabricage van mobiele toestellen, tablets, gaming apparatuur etc. minder gaat kosten en meer toekomstzeker blijft.

Analisten ramen de waarde van Ericsson op dit moment tussen de $1.3 en $1.7 miljard dollar, dus een overname in die categorie zou zeker groot te noemen zijn. Hoewel de WSJ de bron van deze verhalen is, is het nog lang niet zeker dat eea ook doorgang vind; aquisities op dit niveau schijnen heel makkelijk te kunnen overgaan; dus ook dit verhaal nemen we in eerste instantie maar met een korreltje zout.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.