Nieuws: Sony komt met Xperia S

Ook Sony zal dit jaar met een nieuw toestel komen. Op de CES heeft Sony alvast het eerste resultaat getoont van de Xperia S.

De eerste details van het toestel zijn bekend gemaakt. Zo heeft het toestel onder de motorkap een dualcore processor en 32GB intern geheugen. Het toestel is voorzien van een 4,3 inch scherm met een resolutie van 1280×720. Om foto’s te maken heeft Sony het toestel voorzien van een 12 MP camera. Om niet te vergeten, het toestel is ook voorzien van NFC voor mobiele betalingen.

Met de introductie van de Xperia S is een start gemaakt met de nieuwe lijn van Sony, de NXT. Volgens Sony krijgt deze lijn een onderscheidend uiterlijk met bijvoorbeeld een doorzichtige balk aan de onderzijde van de toestellen.

De planning is dat het toestel eind maart in de winkels moet liggen. In eerste instantie is het toestel voorzien van Android 3.2 maar zal later worden geupdate naar 4.0. Wat het toestel moet gaan kosten is ons niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.