Nieuws: Sony komt met waterdichte tablet

android-logo-whiteSony heeft op het MWC een nieuwe waterdichte tablet onthuld. Het gaat hier om de Sony Xperia Tablet Z. In eerste instantie zou de tablet alleen voor Japan worden aangekondigd, maar in het tweede kwartaal van dit jaar komt de tablet wereldwijd uit.

De 16GB WiFi versie gaat 500 euro kosten en de 32GB WiFi versie krijgt een prijskaartje van 550 euro. Voor de 4G versie van 16GB dient 630 euro neergeteld te worden. Het geheugen in de tablets kan worden uitgebreid met een MicroSD kaartje.

De nadruk van deze tablet is gelegd op de camera en het geluid. Via S-Force Front Surround 3D zou de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd moeten zijn. Het enige wat over de camera bekend is gemaakt is dat deze een 8MP resolutie heeft.

De resolutie van het Reality Display ligt op 1920×1200 pixels. Sony claimt dat het het helderste scherm ter wereld is, maar verdere details omtrent het scherm zijn niet bekend gemaakt.

De nieuwe tablet is net zoals de Xperia Z uitgerust met Android 4.1, heeft een 1,5 GHz quad core Snapdragon S4 processor, 2GB werkgeheugen en is water- en stofbestendig.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.