Nieuws: Sony komt met 6,4 inch smartphone en nieuwe smartwatch

android-logo-whiteOnlangs heeft Sony een aankondiging gedaan van een nieuwe smartphone. Dit toestel heeft een scherm van 6,4 inch en valt hiermee onder de categorie Phablets. Deze Xperia Z Ultra phablet is voorzien van een 6,4 inch Full HD scherm en wordt inclusief stylus geleverd. De nieuwe Xperia Z is water en stof dicht en zou een goede concurrent moeten zijn van de Samsung Galaxy Note.

Zo heeft de phablet een resolutie van 1920×1080 pixels. Dit is hoger dan de Galaxy Note 2. Het scherm maakt gebruik van Sony’s eigen Triluminos technologie. Met deze technologie is het mogelijk om een breder kleurenpalet te tonen. De prijs van de phablet komt op 719 euro en hij wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

De phablet is niet het enige wat Sony heeft aangekondigd. Ook heeft Sony een flink vernieuwde versie van hun smartwatch onthuld. Het horloge is nu waterdicht en heeft een hoop nieuwe functies gekregen. Die nieuwe functies zijn:

  • Meldingen van oproepen, sms en berichtjes op socialmedia krijgen
  • Mogelijkheid om op afstand een foto te maken met je smartphone
  • Presentaties op afstand besturen
  • Email lezen (als het bericht vooraf is gedownload kan je hem ook lezen zonder verbinding met je smartphone)
  • Tijdens het sporten kan je je locatie en route bijhouden (via Runtastic)
  • Je Android telefoon besturen

Volgens de nieuwe specs zou de batterij 3 tot 6 dagen mee gaan, dit hangt van het gebruik af. Ook wordt de Nederlandse taal ondersteund.

Het horloge is vanaf september beschikbaar voor een prijs van 159 euro.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.