Nieuws: Schikkingsvoorstel Samsung afgewezen door Apple

Apple heeft in Australië het schikkingsvoorstel van Samsung afgewezen. Samsung hoopte op deze manier toch een doorgang te vinden voor hun tablet, de Galaxy Tab 10.1. Zoals in meerdere landen heeft Apple een verbod geëist op deze tablet vanwege patent inbreuk.

De Galaxy Tab 10.1 zou een kopie zijn van de iPad. Echter wordt dit tegengesproken door Samsung. Onlangs heeft Samsung zelf ook een rechtzaak tegen Apple aangespannen omdat Apple ook inbreuk zou maken op patenten welke in het bezit zijn van Samsung.

Ook in ons kikkerlandje is door Apple een rechtzaak aangespannen tegen Samsung om een verkoopverbod af te dwingen op een aantal Samsung producten. Dit is gelukt voor de smartphones Galaxy S, de Galaxy S II en de Ace. Met deze toestellen zou Samsung inbreuk maken op patenten. De Galaxy Tab is niet verboden door de rechter. Op het kort geding wat Samsung aan heeft gespannen tegen Apple wordt 14 oktober een uitspraak verwacht.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.