Nieuws: Samsung wil schikken met Apple

Samsung heeft in Australië een voorstel gedaan om de rechtzaken tussen hun en Apple te schikken, dit blijkt uit uitspraken van de advocaat van Samsung. Samsung ligt met Apple in de clinch over de Galaxy Tab. Deze zou een kopie zijn van de iPad. Apple wil dat de Galaxy Tab verboden wordt.

Samsung heeft hierna een aanklacht tegen Apple ingediend vanwege vermeend patent inbreuk met de iPad. Verdere details van het voorstel ontbreken. Het is voor de hand liggend dat Samsung een licentie aan Apple geeft als Apple van het verbod afziet. Het is niet bekend of dit gevolgen zou hebben op de rechtzaken die lopen in andere landen.

Apple heeft aangegeven over het voorstel te moeten nadenken. Als de schikking doorgaat zou de Galaxy Tab al volgende week op de Australische markt kunnen verschijnen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.