Nieuws: Samsung wil iPhone 5 verkoopstop in Europa

Eerder kwam al het bericht dat Samsung plannen heeft om de nog niet aangekondigde iPhone 5 in Korea te laten verbieden zodra het toestel beschikbaar komt. Samsung is ervan overtuigd dat de iPhone 5 een aantal patenten zal gaan schenden.

Het lijkt er nu ook op dat Samsung deze zelfde zaak ook in Europa aanhangig wil gaan maken. Persbureau Reuters laat weten dat een “bron die bekend is met de materie”  dat heeft gemeld. De patenten die Samsung aanhaalt hebben betrekking op draadloze standaarden. Men stelt dat wanneer Apple mobiele communicatie-mogelijkheden wil inbouwen in hun volgende vlaggenschip; dat dat dan moét gebeuren met technologie van Samsung; waardoor Apple dus een zware dobber zou krijgen aan het omzeilen van dat probleem.

Een aantal punten in dit verhaal zijn vreemd: Apple heeft nog geen officiële mededeling gedaan hierover én (áls het waar is) waarom heeft Samsung deze argumenten niet eerder gebruikt?

Antwoorden zijn er nog niet en het hele verhaal is momenteel nog niet meer dan een gerucht. We houden het bij TalkAboutApps.nl nauwlettend in de gaten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.