Nieuws: Samsung start nieuwe rechtszaak tegen Apple

Er is door Samsung een nieuwe rechtszaak gestart tegen Apple in thuisland Zuid-Korea. Er zou inbreuk gemaakt zijn op de drie patenten door de iPhone 4s en iPad2, zo schrijft Reuters woensdag. De nieuwe zaak volgt tientallen andere zaken in onder meer Nederland. De bedrijven proberen een verkoopverbod af te dwingen door elkaar te beschuldigen van patenten.

Apple wordt door Samsung beschuldigd in Zuid-Korea van het schenden van drie patenten die toezien op het weergeven van data, de algemene user interface en het een techiek voor het versturen van tekstberichten.  Inmiddels lopen tussen de twee bedrijven rechtszaken in tien landen.

Ook werd woensdag bekend dat Apple naar verluidt licenties aan Motorola en Samsung wil aanbieden. Een vast bedrag moet dan per toestel bestaald worden door de bedrijven, maar mogen wel hun producten wel blijven verkopen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.