Nieuws: Samsung presenteert Galaxy Nexus

Tegelijk met het presenteren van Ice Cream Sandwich door Google heeft Samsung hun nieuwe toestel de Galaxy Nexus gepresenteerd. Het nieuwe toestel zou voorzien zijn van Android 4.0, Ice Cream Sandwich dus.

Het nieuwe toestel zou voorzien zijn van een Super Amoled scherm van 4,65 inch en heeft een resolutie van 1280×720. De processor zou een dual core processor zijn welke een kloksnelheid heeft van 1,2GHz. Er zou intern 1GB geheugen aanwezig zijn.

Het toestel is voorzien van twee camera’s. Een 5 megapixel camera op de achterkant en een 1,3 megapixel camera op de voorkant. De camera op de voorkant is tevens geschikt om mee te videobellen. De camera op de achterkant kan 1080p video opnemen en zou geen shutter-lag hebben. Verder komt het toestel met 16GB of 32GB opslaggeheugen en bevat het nfc (Near Field Communication) welke bekend is gemaakt door Google.

Het is bekend dat er een Europese release zou zijn, maar of Nederland dan ook gelijk het toestel mag verwelkomen is niet bekend. Er zal geen 4G versie naar Europa komen, deze wordt alleen in Amerika uitgebracht. Wel komt er een HSDPA+ variant deze kant op.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.