Nieuws: Samsung plant rechtzaak tegen Apple

Zodra de iPhone5 op de markt komt klaagt Samsung Apple aan in Korea. Samsung is er van overtuigd dat Apple inbreuk zal maken op patenten welke in het bezit zijn van Samsung.

Wereldwijd lopen al een aantal rechtzaken tussen Samsung en Apple over vermeend patentinbreuk. Zo is in Duitsland een verkoopverbod voor de Galaxy Tab 10.1, in Australië is de lancering uitgesteld omdat de Tab teveel op de iPad2 zou lijken.

In Australië heeft Samsung ook al een aanklacht tegen Apple ingediend vanwege vermeend inbreuk op 7 patenten rond draadloze communicatie. Deze aanklacht zal ook basis worden voor de aanklacht tegen de iPhone5. Volgens Samsung is het onmogelijk dat Apple een iPhone maakt zonder de patenten van Samsung te gebruiken. Verwacht wordt dat de nieuwe iPhone uit gaat komen in oktober. Maar dit is nog niet bevestigd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.