Nieuws: Samsung mag nieuwe iPhone en iPad niet voortijdig zien

De rechter in de zaak Samsung versus Apple heeft bepaald, dat Samsung geen nieuwe toestellen van Apple mag zien. Het gaat daarbij om nieuwe uitvoeringen van de iPhone en de iPad. Goed nieuws voor Apple, maar daarmee is de zaak niet af. Er kan ook nog worden besloten dat Samsung haar toestellen niet in de VS mag verkopen. Eén van de ‘verzachtende’ factoren daarin, is dat Samsung met het “namaken” van toestellen al snel een generatie achterloopt. Samsung zou kunnen beweren dat de iPhone 4 en de Samsung-kopie niet zo snel naast elkaar in de winkel zullen liggen. Bovendien zou Samsung kunnen aanvoeren dat de iPhone 4 straks alweer een wat ouder toestel is, waardoor het andere klanten trekt dan mensen die een nieuw Samsung-toestel willen hebben.

Samsung zou nog veel meer argumenten kunnen aanvoeren, bijvoorbeeld dat Apple’s toestellen van de volgende generatie waarschijnlijk een nieuw uiterlijk krijgen, waardoor er geen verwarring met de Galaxy-toestellen hoeft te ontstaan. Als Apple de iPhone 5 in de rechtszaal laat zien, om duidelijk te maken dat ze echt innovatief bezig zijn, kan dat voor Samsung reden zijn om te beweren dat het allemaal niet op elkaar lijkt. Maar de kans dat Apple ten overstaan van tientallen mensen nieuwe producten en designs laat zien, is niet zo groot. Volgens FOSS Patents kan Apple het beste rustig aandoen en wachten met een importverbod totdat ze de iPhone 5 kunnen laten zien, of de zaak splitsen tussen smartphones en tablets. De iPad 2 blijft namelijk nog wel een tijdje op de markt.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.