Nieuws: Samsung mag Galaxy Tab weer verkopen in Australië

Woensdag heeft de federale rechtbank in Australië in een tussenvonnis bepaald dat de Galaxy Tab 10.1 verkocht mag worden in Australië. Eerder was er een verkoopstop opgelegd door de rechter. Volgens Samsung zou dit de “dood” betekenen voor de Tab aangezien deze een commerciële levensduur van 1 jaar heeft.

De rechtzaak was aangespannen door Apple vanwege vermeend patent-inbreuk op twee patenten welke in handen zijn van Apple. Hierdoor werd er door de rechter een verkoop verbod opgelegd.

In eerste instantie was er door de rechter geoordeeld dat de Tab niet eerder verkocht mocht worden totdat Samsung diverse specificaties had aangepast zodat er geen inbreuk meer gemaakt zou worden op patenten.  Toch blijft het voor Samsung nog even spannend, het is namelijk geen definitief vonnis.

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.