Nieuws: Samsung lijdt schade door iPhone in Australië

De strijd tussen Samsung en Apple in Australië is nog niet gestreden. Samsung is van mening dat het bedrijf veel schade lijdt door providers die hun klanten (extra) korting geven op de iPhone. Door deze korting zou er minder markt overblijven voor Samsung haar producten.

Vanwege deze reden heeft Samsung het verzoek bij de rechter ingediend om Apple te dwingen om de overeenkomsten met de providers openbaar te maken. Zodra deze openbaar zijn kan er een duidelijk oordeel geschept worden wat de impact is van deze overeenkomsten.

Deze nieuwe aanklacht zou een onderdeel zijn van de patentrechtzaak waar Samsung en Apple in verwikkeld zijn in het land Down Under. Samsung wil een verkoop verbod op de iPhone 4S vanwege inbreuk op 3G patenten. Tot op heden is dit nog niet gebeurd. In een andere rechtzaak heeft Apple het wel voor elkaar gekregen om een verkoop verbod op de tablet, de Galaxy Tab 10.1 te krijgen.

Een andere eis van Samsung is, dat de broncode van iOS openbaar wordt gemaakt. Samsung zou deze nodig zijn om aan te kunnen tonen dat er wel degelijk inbreuk op patenten van Samsung wordt gemaakt. De rechter heeft in beide verzoeken van Samsung nog geen uitspraak gedaan.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.