Nieuws: Samsung kraakt nieuwe iPad af

Met de introductie van Apple’s nieuwe iPad, is het moddergooien weer begonnen zo lijkt het..

Samsung heeft namelijk direct na de aankondiging van de nieuwe iPad, Apple aangevallen door een vergelijking tussen de iPad en de Galaxy Note 10.1 te publiceren.
In de vergelijking noemt Samsung diverse functionaliteit op die de Galaxy Note 10.1 wel heeft en de nieuwe iPad niet. De Note 10.1 is een grote versie van de eerder uitgebrachte Galaxy Note van 5,3-inch

Samsung hamert in de vergelijking vooral op het gebruik van de stylus. Zo benadrukt het bedrijf dat de iPad niet gemaakt zou zijn om teksten mee te schrijven en de tablet niet zo precies foto’s kan bewerken als de Note 10.1 dit zou kunnen.

Verder noemt samsung de mogelijkheid om twee applicaties naast elkaar te bekijken, het gewicht en de dikte van de tablet, de USB-poort en het uitbreidbare geheugen.

Waar Samsung echter aan voorbij gaat is het scherm van de iPad dat met een resolutie van 2048×1536 pixels superieur is aan dat van de Note 10.1 (1280×800 pixels). Ook worden onder meer de processors niet met elkaar vergeleken.

Overigens is deze hele gebeuren gestart door Apple die tijdens de presentatie van de nieuwe iPad een vergelijking liet zien met de Galaxy Tab 10.1 van Samsung. Daarin kraakte het bedrijf de apps op de Galaxy Tab zonder enige nuance af.

De twee kemphanen strijden al maanden tegen elkaar in diverse rechtszaken en de relatie tussen de twee bedrijven is sindsdien behoorlijk bekoeld.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.