Nieuws: Samsung heeft “potje” voor patentstrijd

Directeur Choi Gee-sung heeft tegen de krant The Korea Times bekend gemaakt dat Samsung 200 dollar heeft gereserveerd om de patent strijd met Apple aan te gaan in 2012.

De strijd sleept nu ongeveer een jaar voort en is wereldwijd. Volgens Apple maakt Samsung met diverse producten inbreuk op patenten welke in hun bezit zijn. Deze strijd heeft al geleid tot tijdelijke verkoopverboden in Duitsland, Nederland en Australië.

Echter acht niet elke rechter een verkoopverbod noodzakelijk zoals in Amerika. Hier oordeelde een rechter dat een verkoopverbod niet noodzakelijk was. Ook in Nederland is de schade beperkt gebleven. Hier oordeelde de rechter alleen dat Samsung inbreuk maakte op techniek in de foto-applicatie. Samsung heeft dit euvel verholpen met een update.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.