Nieuws: Samsung Galaxy S4: wat te verwachten?

android-logo-whiteBinnenkort vindt de Unpacked event van Samsung weer plaats in New York. Gedurende de jaarlijkse event onthult Samsung de opvolger van de zéér populaire Galaxy S3, de Samsung Galaxy S4. Net als een jaar terug vliegen de geruchten omtrent de nieuwe Galaxy S4 rond op het internet. Hieronder vind je een aantal nieuwe functies, op basis van eerdere geruchten, waar Samsung’s nieuwe krachtpatser mogelijk over zal beschikken.

4,99 inch display met full HD resolutie

De oorspronkelijke Galaxy S, welke in 2010 werd aangekondigd, had 4 inch scherm. De opvolger van de Galaxy S, de Galaxy S2, had al een wat grotere scherm van 4,2 inch en de huidige Galaxy S3 beschikt over sommige zijn als een enorme scherm van 4,8 inch. We zien een duidelijke trend in de Galaxy toestellen wat betreft de grootte van het scherm. Logisch ook: een grote scherm kan meer content verwerken wat uiteindelijk ook het doel is van een smartphone.

Onlangs werd er een benchmark uitgevoerd via AnTuTu door iemand in het bezit van wat de Galaxy S4 zou moeten zijn als we uit kunnen gaan van de juistheid van de informatie. Uit de benchmark is naar voren gekomen dat de Galaxy S4 o.a. zou beschikken over een 4,99 inch scherm met een resolutie 1920 x 1080 pixels (full-HD). Eerdere geruchten wezen ook al op dezelfde specs wat het scherm betreft: de kans is dus vrij groot dat de nieuwe Galaxy hier inderdaad over zal beschikken.

Octa-core processor?

Uit dezelfde benchmark test waar we het zojuist over hadden bleek ook dat de Galaxy S4 zou beschikken over een Exynos Octa 5410 CPU welke op 1,8GHz draait. De stap binnen slechts één jaar van een quad-core processor naar een octa-core processor lijkt echter een vrij grote stap te zijn: in hoeverre dit zou kloppen is dus niet zeker.

Galaxy S4 prijs

Toen de voorganger van de Galaxy S4 ruim een jaar geleden geïntroduceerd was, had deze een introductieprijs van rond de € 620,-. De meeste high-end smartphones hebben vaak een prijskaartje van tussen de € 600 – € 650,- wanneer deze net op de markt zijn. De huidige geruchten rondom het prijskaartje van de Galaxy S4 zijn nog steeds vaag: wanneer we uit kunnen gaan van de introductieprijzen van de vorige Galaxy smartphones zou de nieuwe S4 niet duurder moeten zijn dan € 620,-.

Ook over de abonnementsprijzen van de Galaxy S4 hebben de providers tot heden nog niets laten weten. Binnenkort zijn alle Samsung Galaxy S4 abonnementen & aanbiedingen te vinden op Toptienmobiel.nl.

Scrollen met je ogen?

Volgens een anonieme New York Times bron zal de Galaxy S4 over een nieuwe, innovatieve functie beschikken, namelijk het scrollen van pagina’s met je ogen. Volgens de anonieme bron, een Samsung medewerker welke anoniem wil blijven, herkent de nieuwe feature op welke plaats je ogen op het scherm gericht zijn (eye tracking). Wanneer je dus een stuk tekst op een pagina aan het lezen bent en je ogen gericht zijn op de  onderkant van een pagina, zou de Galaxy S4 automatisch verder naar beneden scrollen zodat je de tekst verder kunt lezen zonder dat je jouw vingers hoeft te gebruiken.

Het lijkt ons echter sterk of de Galaxy S4 daadwerkelijk over een eye tracking functie zal beschikken, gezien dit tot heden nog niet succesvol geïmplementeerd is voor consumentenproducten. Of het ook echt toegevoegde waarde heeft, gezien de user intefaces van smartphones draaien op het gebruik van het scherm met de vingers (waar niemand echt problemen mee heeft) blijft de vraag.

Tot zo ver is het allemaal nog erg speculatief: ongetwijfeld zullen niet alle geruchten kloppen. Als we uitgaan van de meest betrouwbare bronnen kunnen we uitgaan dat de Galaxy S4 over in ieder geval de volgende specs zal beschikken:

  • 4,99 inch scherm met een full HD scherm
  • 13 megapixel camera
  • Snellere quad-core processor, mogelijk een octa-core processor

Het is nog maar een aantal dagen wachten tot we weten wat de Galaxy S4 ons allemaal kan bieden!

samsung-galaxy-s4

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.