Nieuws: Samsung Galaxy S3: Wat te verwachten?

Het maakt niet uit hoe vaak Apple de Galaxy smartphones van Samsung aanklaagt: ze blijven één van de populairste telefoons bij de consumenten. De Samsung Galaxy S2, verreweg de populairste Android smartphone ooit, is tot zover meer dan 20 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Het is inmiddels alweer langer dan een jaar geleden sinds dat Samsung de Galaxy S2 heeft aangekondigd. Er werd gespeculeerd dat Samsung tijdens de Mobile World Congress 2012, die eind februari plaatsvond, de opvolger van de Galaxy S2 zou onthullen. Samsung heeft echter vroegtijdig bekend gemaakt dat de Galaxy S3 niet zal worden geïntroduceerd tijdens de MWC 2012, maar tijdens een door Samsung zelf georganiseerd evenement.

Alhoewel deze uitspraak voor vele Samsung fans werd gezien als een teleurstelling, heeft het tegelijkertijd gezorgd voor veel rumoer omtrent de nieuwe Samsung Galaxy S3.

Full HD scherm & quad-core processor?

De populaire techblog BGR heeft eerder dit jaar aangegeven dat, volgens een anonieme bron, de Samsung Galaxy S3 zal worden uitgerust met een quad-core Samsung Exynos processor geclocked op 1,5GHz en een enorme 4,8 inch full HD scherm met een 16:9 ratio.

Aangezien vele nieuwe smartphones worden uitgerust met een quad-core processor klinkt het eerste wel logisch. Het is echter minder logisch dat de Galaxy S3 over een scherm met een full HD resolutie zal beschikken. Als je het namelijk berekent, zou een 4,8 inch full HD scherm een pixel dichtheid hebben van 459PPI. Dit is extreem hoog als je het vergelijkt met de pixel dichtheid van populaire smartphones als de iPhone 4S (326PPI).

Keramische body & Galaxy S3 prijzen

Volgens een aantal rumoeren zou Samsung in plaats van een body gemaakt van plastic willen overstappen naar keramiek. Samsung zou hiervoor kiezen om het feit dat keramiek simpelweg minder kwetsbaar is dan plastic. Mocht Samsung hier inderdaad voor kiezen, dan is het hoogstwaarschijnlijk dat de Galaxy S3 wat zwaarder zal zijn dan zijn voorganger.

Over de prijzen van de Samsung Galaxy S3 is er tot zover nog niets bekend. De Samsung Galaxy S2 had een adviesprijs van € 699,- toen deze uit kwam in Nederland: de kans is groot dat de Galaxy S3 ook rond deze prijs verkrijgbaar zal zijn.

Ook is er nog niets bekend over de prijzen van de Galaxy S3 abonnementen. Binnenkort kun je op de volgende pagina alle Samsung Galaxy S3 aanbiedingen vinden.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Het is alweer een aantal maanden geleden sinds dat Google de nieuwste versie van haar mobiele besturingssysteem, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, heeft aangekondigd. De meeste vlaggenschip smartphones die we gezien hebben op de MWC 2012 draaien op ICS. Het is daarom niet meer dan logisch dat ook de Samsung Galaxy S3 zal draaien op Android 4.0.

Binnenkort komen we er vanzelf wel achter over welke nieuwe specs en features de Galaxy S3 zal beschikken. Wat wel zeker is, is dat de hoog geanticipeerde opvolger van de Galaxy S2 één van de populairste Android toestellen van 2012 zal zijn.

Gastblog: TopTienMobiel.nl

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.