Nieuws: Samsung gaat Microsoft betalen voor Android apparatuur

Samsung en Microsoft hebben bekend gemaakt dat Samsung een vast bedrag per verkocht Android apparaat gaat betalen aan Microsoft; dit om in de toekomst patent-rechtzaken te voorkomen. Het is niet bekend om welk bedrag het gaat.

Samsung en Microsoft mogen dankzij deze deal dus elkaars patenten gebruiken. Samsung gaat een vast bedrag betalen per verkocht Android apparaat. Volgens geruchten zou dat gaan om een bedrag tussen de 5 en de 15 dollar. Doordat Samsung dit jaar waarschijnlijk  rond de 50 miljoen Android telefoons en tablets zal verkopen, gaat het dus al snel over bedragen tussen 250 miljoen en een miljard dollar.

Met deze deal voorkomt Samsung langlopende rechtzaken zoals nu met Apple. Samsung klaagt momenteel Apple in meer dan 20 landen aan inzake patenten met betrekking tot 3G en UMTS, Apple klaagt Samsung aan in verband met het vermeende kopiëren van het uiterlijk van soft~ en hardware.

Samsung is na HTC de tweede grote fabrikant die een deal sluit met Microsoft. Het is dus niet ondenkbaar dat andere fabrikanten zullen volgen. Het is overigens niet bekend of Google in gesprek is met Microsoft om een deal te maken voor alle fabrikanten die gebruik maken van Android.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.