Nieuws: Samsung Australië “Verbod op Galaxy Tab moet worden opgeheven!”

Samsung is van mening dat het verbod op de Galaxy Tab in Australië moet worden opgeheven. Er zou sprake zijn van rechterlijke dwaling. Op de site van Bloomberg is dit te lezen. Dit bericht zou gebaseerd zijn op uitspraken van Neil Young, de advocaat van Samsung.

Vorige maand heeft de rechter een voorlopig verkoop verbod voor de Samsung Galaxy Tab opgelegd aan Samsung. Dit was de uitspraak in een rechtzaak aangespannen door Apple. Van de rechter moest Samsung de Tab aanpassen, vervolgens zou er besloten worden of de aanpassingen voldoende zijn om de Tab alsnog te mogen verkopen.

Volgens Young heeft de rechter de gevolgen van het verbod behoorlijk onderschat. Samsung heeft nu geen marketingmogelijkheden gehad. Ook is Young van mening dat de rechter de kansen van Apple behoorlijk slecht heeft ingeschat. “Als ze dat gedaan had, was ze tot de conclusie gekomen dat Apple een zeer zwakke zaak heeft.” aldus Young.

Samsung liet eerder al weten dat als de Tab niet voor kerst verkocht mag worden in Australië, het apparaat helemaal niet meer naar Australië komt. “Dan is het apparaat “Dood”.” aldus Samsung. Young had de rechters gevraagd om van het verbod af te zien en de uiteindelijke rechtzaak af te wachten, maar hier werd niet in mee gegaan.

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.