Nieuws: Ruim 20% van de Android toestelen draait ICS

Onlangs heeft Google weer nieuwe cijfers bekend gemaakt over Android. Hieruit blijkt dat Ice Cream Sandwich weer een behoorlijke boost heeft gehad vergeleken met een maand daarvoor. Waar de teller in augustus nog op 15,9% stond staat de teller nu op 20,9%. Dit is een steiging van 5%.

De meeste Android apparaten draaien nog op een verouderde versie, namelijk Gingerbread. Gingerbread heeft een marktaandeel van 57,5% en is in februari 2011 al uitgekomen. Het nieuwste parade paard, Jelly Bean heeft nog maar een klein marktaandeel, namelijk 1,2 procent. Vergeleken met Augustus is dit ook iets omhoog gegaan. In Augustus was dit namelijk nog 0,8%

De grootste reden dat Android toestellen nog op oudere versies van het besturingssysteem draaien is dat de markt behoorlijk gefragmenteerd is. Dit komt doordat veel fabrikanten het besturingssysteem een eigen smaak willen geven. Neem bijvoorbeeld HTC met hun Sense interface.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.