Nieuws: Ruim 13 miljoen verkochte toestellen HTC

Onlangs heeft HTC wat cijfers bekend gemaakt. In het 3e kwartaal van 2011 heeft HTC “slechts” 13,2 miljoen smartphons verkocht. Vergeleken met vorig jaar is dit een stijging van 93%, en een stijging van 9% vergeleken met vorig kwartaal. Deze stijgingen hebben als gevolg dat HTC een winststijging van 68% heeft vergeleken met een jaar geleden. Hierdoor komt de totale omzet op 4,5 miljard dollar.

De winst komt voornamelijk van de Android toestellen. Vergeleken met een paar jaar terug heeft HTC zich aardig weten te vormen tot High-End smartphones. Voorheen had HTC geen eigen “jasje”, maar is nu wel een zelfstandig merk.

Hoe het vierde kwartaal voor HTC gaat uitpakken is afwachten. HTC verwacht zelf ca. 13 miljoen smartphones te verkopen. Verder geeft HTC aan niet meer alleen flink in te zetten op Android, maar de pijlen worden nu ook gericht op Windows Phone, het besturingssysteem van Microsoft. Hierdoor wordt verwacht dat de HTC Radar en Titan het goed gaan doen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.