Nieuws: Rotterdamse tassenmaker sluit exclusieve Apple-deal

Onder de naam Decoded ontwerpen broer en zus Erik en Kristel van Dalen luxe laptoptassen en -sleeves sinds 2009. Er is nu tussen Apple en de tassenmakers een exclusieve overeenkomst gesloten waardoor Decoded het eerste en vooralsnog enige, Nederlandse merk is dat in de Apple Store van Amsterdam verkocht wordt.

Er is door de van Dalen’tjes speciaal voor de Store een unieke lijn tassen en sleeves ontworpen. Net als de overige collectie van Decoded (die onder andere bij Premium Resellers te koop is) dragen ze het ‘Dutch Design’-Label. Met dit label zijn producten spraakmakend en grensverleggend, aldus Erik van Dalen.

Volgens Erik was dat een van de redenen voor Apple om met de Rotterdammers in zee te gaan. Voor de Apple Store ontwierp Decoded een dames- en herenlijn. Beide bestaand uit een handtas van €199,95 en een  €99,95 kostende sleeve voor de 13 inch MacBook Air of MacBook Pro. De 11 inch vinden Erik en Kristel blijkbaar een vrouwenmodelletje, want alleen de dameslijn heeft een sleeve voor dat model en kost €89,95.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.