Nieuws: RIM lanceert Blackberry Bold 9790 in Nederland

In Nederland is heeft Research in Motion de Blackberry Bold 9790 gelanceerd. Deze smartphone voorzien van blackberry OS7 heeft naast een fysiek QWERTY-toetsenbord ook een touchscreen.

Het nieuwe toestel is de opvolger van de Blackberry Bold 9780 en heeft een 2,45″ scherm met een resolutie van 480×360 pixels. De Bold 9790 bevat 8GB aan opslagruimte, draait op een 1Ghz processor en heeft de mogelijkheid om uit te breiden tot 32GB aan opslagruimte door middel van een MicroSD kaart.

De dikte van de nieuwe blackberry is teruggebracht naar 11 mm, vergeleken met zijn voorganger 9780 scheelt dit 3mm. Het nieuwe apparaat weegt 107 gram. Tevens heeft RIM de smartphone uitgerust met een LED flash en een 5 megapixel camera met autofocus.

Zoals eerder vermeld draait de nieuwe telefoon op Blackberry’s besturingssysteem OS7 wat moet zorgen voor een betere en snellere gebruikerservaring. Volgens het bedrijf zouden het browsen en voice-activated searches verbeterd zijn en wordt nu ook NFC (near field communications) en augmented reality ondersteund.

Bij de meeste providers is de Bold 9790 per direct verkrijgbaar.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.