Nieuws: RIM gaat door met ontwikkelen Flash voor Playbook

Afgelopen week heeft Adobe besloten om te stoppen met Flash voor mobiele apparaten. Echter laat RIM het hier niet bij, RIM wil Flash blijven doorontwikkelen voor zijn Playbook tablet.

RIM mag Flash door ontwikkelen omdat de fabrikant hier een licentie voor heeft. De reden dat RIM het wil doorontwikkelen is van praktische aard. De applicaties die op de Playbook draaien maken namelijk gebruik van Flash. Ook is Flash één van de verkoop argumenten voor deze tablet aangezien de iPad geen Flash ondersteund.

De reden dat Adobe wil stoppen met Flash voor mobiele apparaten is dat Adobe het ontwikkelen van applicaties wil vergemakkelijken voor ontwikkelaars. Dit zou mogelijk zijn door hun applicaties op het Air-runtime te laten maken. Met deze technologie zou het met veel minder codebases mogelijk zijn om crossplatform applicaties te maken. Desondanks Adobe stopt met de ontwikkeling komen er wel updates voor de Playbook.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.