Nieuws: RIM aangeklaagd vanwege storing BlackBerry

In Amerika en Canada hebben ontevreden klanten RIM aangeklaagd. Reden hiervoor, de vier dagen lange storing waardoor de klanten niet meer konden internetten, chatten en emailen.

In beide landen hebben de aanklachten de Class Action-status. Dit wil zeggen, andere klanten kunnen zich hierbij aansluiten en een vergoeding eisen. Volgens de aanklacht is RIM verantwoordelijk voor het missen van (belangrijke) emails en het niet kunnen gebruiken van de internetdiensten gedurende ongeveer 2 dagen.

RIM zelf heeft een compensatie aangeboden van een softwarepakket voor de BlackBerries met een waarde van ongeveer 72 euro (100 dollar), volgens de aanklagers is dit niet genoeg gezien de geleden “schade”. Of telecombedrijven RIM ook gaan aanklagen is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.