Nieuws: rechtzaak verbod iPhone gaat niet door

De rechter in Den Haag heeft bepaald dat de rechtzaak waar Samsung een verbod op de iPhone en de iPad wou afdwingen niet doorgaat. Samsung is van mening dat Apple geen licentie wil afsluiten op de 3G patenten van hun. Daarom wou Samsung een verbod afdwingen op de verkoop van de iPad en de iPhone.

Echter zei Apple dat ze wel degelijk licenties willen afnemen maar dat Samsung voortgangsgesprekken blokkeert met deze rechtzaak. Ook is Apple van mening dat er zeker nog onderhandeld kan worden.

Vandaag heeft de rechter bepaald, omdat het 3G patent een breed patent is, dat er een licentie onder voorwaarden van FRAND (Fair Reasonable and Non Discriminatory) aangeboden dient te worden. Echter liet Apple weten dat Samsungs eerste bod het bedrag voor een licentie veel te hoog was. Eerder zijn er al gesprekken geweest tussen de twee bedrijven. Als Apple  het FRAND aanbod weigert, kan Samsung alsnog een verbod eisen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.