Nieuws: Rechtzaak tussen Apple en Google verworpen door rechter

Een rechter in Amerika heeft enkele uren voordat de zaak tussen Apple en Google zou beginnen, de zaak verworpen. De rechter Barbara Crabb twijfelt of ze wel de juridische autoriteit heeft om de eisen van Apple te horen.

De zaak waar het om gaat zijn de patenten welke Google in handen heeft gekregen na de overname van Motorola. Hierdoor doet Google aan concurrentievervalsing aldus Apple. Google is blij met het verwerpen van de zaak, Apple heeft niet direct gereageerd, maar heeft via een brief laten weten dat de rechter wel degelijk de autoriteit zou hebben.

Google heeft met de overname van Motorola een groot aantal patenten in handen gekregen welke essentieel zijn voor de mobiele telefoons en worden gezien als industriestandaard. Hetgeen Google verplicht op een eerlijke en redelijke manier licenties uit te geven voor de patenten.

Apple is niet het enige bedrijf wat hier over is gevallen. Microsoft heeft ook van zich laten horen. Als gevolg van de klachten en rechtzaken lopen er in Europa en Amerika onderzoeken naar Google en Motorola.

Volgens Microsoft en Apple vraagt Google een veel te hoge vergoeding voor de licenties op de patenten. Apple wil niet meer dan 1 dollar per toestel betalen tegenover de 10 dollar welke door Google wordt gevraagd. Of de zaak daadwerkelijk wordt afgedaan is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.