Nieuws: Psystar verliest beroep tegen Apple

Psystar heeft het laatste beroep tegen Apple verloren. Het verkopen van Mac-klonen is daarmee definitief onmogelijk geworden.Psystar begon in 2008 met de verkoop van de “OpenMac”, een gewone PC waarop Mac OS X draaide. Volgens het bedrijf werden er officiële versies van Mac OS X bij Apple gekocht, en daarna aangepast zodat deze op standaard hardware zouden werken.

Hierop volgden talloze rechtszaken van Apple tegen Psystar, en andersom. Apple meende dat Psystar diverse rechten schond, zoals auteursrechten van Apple en de Amerikaanse digitale wetgeving DMCA.

Apple won de zaak uiteindelijk, en Psystar staakte de verkoop van de klonen.

In het laatste beroep claimde Psystar dat Apple anti-concurrerend werkt door Mac OS X te koppelen aan Macintosh hardware. De rechter oordeelde deze week echter dat Apple concurreert met Windows PC’s, en niet met zichzelf.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.