Nieuws: Providers in Nederland bemoeien zich niet in patentrechtzaken

In Amerika zijn de (grotere) provider begonnen met zich bemoeien met de patentrechtzaak tussen Apple en Samsung. Dit zal in Nederland niet het geval zijn. De grote providers hebben dit aangegeven.

In Amerika hebben de providers hun steun uitgesproken voor Samsung en hopen dat er geen verbod gaat komen op de Galaxy lijn. Als argument wordt gebruikt dat dit negatief zou zijn voor de providers.

In Nederland is er geen verbod op de tablet van Samsung. Echter heeft Samsung wel een rechtzaak aangespannen tegen Apple vanwege vermeend patentinbreuk met de iPhone en de iPad. Het zou hier om de 3G techniek gaan waar Samsung patent op heeft.

14 oktober is er een uitspraak of de rechtzaak van Samsung doorgang vindt. Apple geeft aan wel degelijk licenties te willen afnemen maar dat Samsung alles blokkeert. Ook is Apple van mening dat het patent van Samsung te breed is.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.