Nieuws: Project Darling brengt Apple apps op Linux

imagesZDNet meldt dat programmeurs werken aan software welke het mogelijk maakt om OS X en iOS applicaties op Linux te draaien. Het Darling-project moet een compatibiliteitslaag worden welke Linux in staat stelt om OS X en iOS applicaties te gebruiken.

De software richt zich daarom dus op de Kernel van OS X en iOS. Deze Kernel genaamd “Darwin” staat als basis voor beide besturingssystemen van Apple. De programmeurs zouden al een aantal applicaties op Linux aan de praat hebben gekregen en druk aan het testen zijn. Het zou hier onderandere gaan om World of Warcraft en Midnight Commander.

Het vermoeden is dat de OS X en iOS applicaties op een gegeven moment ook beschikbaar komen voor Android aangezien Android ook op Linux is gebasseerd. Om dit voor elkaar te krijgen moeten er nog wel een aantal technische obstakels worden overwonnen aldus de programmeurs.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.