Nieuws: Positie Samsung baart Google zorgen

android-logo-whiteOmdat Samsung 40% van de Android apparaten verkoopt is Google bang dat Samsung te dominant gaat worden en daardoor te belangrijk wordt. Door de dominantie zou Samsung in een positie zijn om de huidige deal met Google te heronderhandelen.

Googles hoofd van Android, Andy Rubin, heeft gezegd dat de samenwerking met Samsung heel vel heeft opgeleverd. Echter gezien de positie van Samsung kan dit ook wel eens nadelig uit gaan pakken.

Om de dominatie positie van Samsung in te dammen zou Google Motorola over hebben genomen in 2012. Op deze manier zegt Google een “verzekering” te hebben tegen de sterke positie van Samsung.

Volgens bronnen zou Google samen met Motorola op dit moment aan een nieuwe Smartphone en Tablet werken. Deze zou later dit jaar moeten verschijnen, maar dit is nog niet bevestigd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.