Nieuws: Polaroid komt met camera op Android

Op de electronika beurs CES heeft Polaroid een nieuwe camera geintroduceerd welke voorzien is van Android. De SC1630 is een Smart-camera met 16 MP en 3x optische zoom. Verder is het apparaat voorzien van een 3,2 inch toutchscreen en uitgerust met WiFi. Dit maakt het mogelijk om de foto’s en videos gelijk online te zetten.

Verder heeft het apparaat 18 verschillende scenes en automatische gezichtsherkenning. Ook is er glimlachdetectie aanwezig. Via Geotagging wordt er ook locatie-informatie opgeslagen over waar de foto genomen is. Wat Polaroid niet vergeten is, op de camera zijn diverse tools aanwezig om de foto’s direct te kunnen bewerken.

Via de WiFi verbinding is het ook mogelijk om de Android Market te benaderen, hieruit kan de conclusie getrokken worden dat je ook spelletjes op de camera kan spelen. Een exacte lanceringsdatum is niet bekend, maar waarschijnlijk is dit in de loop van dit jaar. Een prijs is niet bekend gemaakt.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.