Nieuws: playlists van vrienden streamen na update mogelijk in Spotify

Spotify heeft een update gekregen waardoor je nu ook de afspeellijsten van je Facebook-vrienden kan beluisteren in de app. Een nieuwe groene ‘Subscribe’-knop maakt duidelijk dat je in de lijst van iemand anders bent. Ook de Inbox is vernieuwd. De plek waarop verzoeken en tips van anderen binnen komen, heeft een nieuw ontwerp gekregen en laat nu berichten, albums, artiesten en playlists zien die je doorkrijgt. Eveneens hoort de applicatie niet meer te crashen als je een externe geluidsbron zoals een koptelefoon verwijdert.

De vriendenlijst is te vinden onder het vierde tabblad van de applicatie en ziet eruit zoals je zou verwachten. Je Facebook-vrienden zijn gesorteerd op voorletter en je kan ze doorzoeken met een balk bovenin het scherm. Ook nieuw is de ondersteuning voor spotify:user:links, als je een plaat of afspeellijst wilt delen met vrienden, zie je die nu ook gesorteerd op voorletter.

Spotify is een gratis applicatie waarmee je oneindig muziek kan luisteren in je eigen afspeellijsten en vanaf nu dus ook de playlists van anderen. Je kan zoeken naar meer dan 15 miljoen nummers die Spotify biedt en jezelf abonneren op een playlist of albums. De dienst werkt samen met een Spotify op je desktop, waar je meer mogelijkheden hebt om afspeellijsten samen te stellen. Om gebruik te maken van het oneindig afspelen en automatisch synchroniseren tussen de computer en iPhone, heb je het Spotify Premium-abonnement van 10 euro per maand nodig. Met de iPhone-app kun je de dienst 48 uur proberen nadat je voor het eerst hebt ingelogd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.