Nieuws: PC-markt onder druk door goedkope smartphones en gadgets

imagesOok voor het zesde kwartaal achter elkaar toont de PC markt een krimp. Deze krimp is te wijten aan de verkoop van goedkope tablets en smartphones. IDC en Gartner hebben onderzoek gedaan naar de krimp.

Uit het onderzoek is gebleken dat de pc-markt met ruim 8% is gekrompen naar ‘slechts’ 81,6 miljoen verscheepte pc’s. Volgens beide onderzoekbureaus is deze krimp nog niet het ergste en zal de pc-markt volgend jaar de grootste klap te voorduren krijgen, echter is de verwachting dat vanaf 2015 de markt weer zal groeien. “In dat jaar hebben velen de behoefte om hun pc te vervangen”, aldus IDC-onderzoeker Jay Chou.

Volgens Mikako Kitagawa, onderzoeker bij Gartner, zullen mensen hun PC niet laten vallen, maar hier juist langer mee gaan doen. Het geld wat ze daarmee besparen geven ze vervolgens uit aan smartphones en andere gadgets.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.