Nieuws: Patent Apple ongeldig verklaard

In Amerika is een patent van Apple voorlopig ongeldig verklaard. Het gaat hier om het patent van het terugstuiteren van het scherm als je aan het einde van een lijst bent. Dit wordt ook wel “Rubber Banding” genoemd. Het patentbureau zou het niet bewezen hebben gevonden dat dit idee origineel was toen Apple het patent heeft aangevraagd. Het is nu aan Apple om te bewijzen dat het wel een origineel idee van de elektronica fabrikant is.

Wanneer Apple het bewezen heeft zal de schorsing van het patent opgeheven worden door het patentbureau. Als reactie op de schorsing heeft Samsung dit bij de jury aangedragen als bewijs dat de zaak waarin Samsung 1 miljard dollar moet betalen, ongeldig verklaard moet worden. Volgens de jury zou Samsung ook op het rubber-banding patent inbreuk maken.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.