Nieuws: OS Blackberry 10 op licentiebasis

Research In Motion (RIM) overweegt om hun nieuwe OS, Blackberry 10 (release eind dit jaar) op licentiebasis uit te gaan geven. Via deze manier wil RIM proberen te overleven op de mobiele telefonie markt.

RIM wordt al 2 jaar geplaagd door teruglopende verkopen en omdat RIM al een aantal keer de release van Blackberry 10 al een aantal keren heeft moeten uitstellen. In eerste instantie zou 2011 het jaar zijn dat het nieuwe OS uit zou komen. Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en lijkt het er op dat het nieuwe OS daadwerkelijk gaat komen.

Nu de release toch werkelijkheid lijkt te worden, overweegt RIM dus ook om het nieuwe OS op licentiebasis uit te gaan brengen. Op deze manier wordt het voor andere fabrikanten mogelijk om een BlackBerry smartphone te maken. RIM geeft wel aan dat ze hiermee niet verwachten te kunnen concurreren tegen de andere fabrikanten. Het softwareplatform van Blackberry is RIM haar grootste kracht.

Dit is niet het enige, er gaan ook al enige tijd de geruchten dat RIM overweegt om het bedrijf op te splitsen in een hardware en een software deel. Dit zou zijn om het software gedeelte te beschermen tegen een eventueel faillisement. De hardwaredivisie zou niet rendabel zijn en zou op termijn verkocht worden of failliet gaan.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.