Nieuws: Opnieuw storing Blackberry? [Update 21:00]

Op Twitter klaagt een onbekend aantal BlackBerry-gebruikers, waaronder Nederlandse, over niet-werkende internetverbindingen. De gebruikers kunnen niet meer browsen, pingen of gebruik maken van andere Blackberry-diensten.

RIM laat bij dergelijke diensten internetverkeerover zijn eigen servers lopen, waardoor gebruikers technisch gezien over een werkende internetverbinding kunnen hebben en toch een groot aantal applicaties niet kunnen gebruiken.

Vorige maand kampten de BlackBerry-servers met een grote, dagenlange storing. Dat er nu weer problemen zijn, komt RIM dan ook op felle kritiek te staan. Een groot verschil met de vorige storing is echter dat een deel van de gebruikers geen last heeft van de storing. De storing van vorige maand werd veroorzaakt door een defecte coreswitch.

[UPDATE 09-11-2011 21:45]

BlackBerry meldt het volgende op Twitter “@BlackBerry: We’re getting reports that some users are experiencing delays. We’re investigating. Update follows ASAP” Storing lijkt zich alleen voor te doen in Ping!

[UPDATE 10-11-2011 08:20]

Volgens RIM zouden alle problemen opgelost moeten zijn. Een oorzaak is niet gemeldt door de Blackberry fabrikant.

[UPDATE 10-11-2011 10:43]

Uit verschillende bronnen krijgen wij meldingen dat er nog steeds problemen zijn met de verschillende services van Blackberry.

[UPDATE 10-11-2011 21:00]

Wij krijgen geen klachten meer. We gaan er vanuit dat de problemen nu wel definitief opgelost zijn.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.