Nieuws: Opensense-SDK Beschikbaar

De sdk bevat api’s voor drie soorten apps en widgets, blijkt op de voor ontwikkelaars gemaakte site. Een is voor ‘common controls’, zaken die werken op alle ondersteunde toestellen. Daarnaast kunnen er apps gemaakt worden voor het autostereoscopische scherm van HTC’s 3d-toestel Evo 3D. Ook kunnen er apps gemaakt worden voor de Scribe-pen die bij HTC’s tablet Flyer zit en vermoedelijk terugkomt bij de onaangekondigde 10″-tablet Puccini.

Apps die met de sdk worden gemaakt werken lang niet op alle HTC’s; alleen tablets en Android-smartphones met Sense 3.0 of hoger worden ondersteund. Daarmee werken apps dus niet op andere recente toestellen als Incredible S en Desire S. OpenSense werkt bovendien niet met Windows Phone. Op de site zijn naast de sdk ook broncodes te vinden van toestellen en de tool om bootloaders van de vergrendeling te ontdoen. Die laatste functie is nog niet actief.

HTC maakte eind juni bekend dat de sdk eraan zat te komen. De OpenSense-sdk kwam niet als een verrassing; verwijzingen naar OpenSense verschenen voor het eerst in 2009, toen Android 2.1-firmware voor het voormalige toptoestel Hero naar buiten kwam.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.