Nieuws: Ook Android kan makkelijk foto’s uploaden

Gisteren berichtten wij dat iOS makkelijk ongemerkt gebruikersfoto’s kan uploaden. Niks is minder waar, maar Android kan precies het zelfde doen. Het blijkt gemakkelijk te zijn om ook vanaf een Android toestel ongemerkt foto’s te uploaden naar de server van de ontwikkelaar. Onlangs is dit gedemonstreerd door de New York Times.

Google heeft al aangegeven dat het waarschijnlijk de beveiliging gaat verbeteren. De reden waardoor de foto’s makkelijk geupload kunnen worden is dat de foto’s worden opgeslagen op de sd-kaart van het toestel. Google wilde het makkelijk maken om de foto’s te kunnen zien als de gebruiker de sd-kaart uit zijn toestel zou halen.

Wanneer en hoe Google de nieuwe beveiligingsmaatregel/update gaat doorvoeren is niet bekend. Voor Google wordt het wel makkelijker om dit door te voeren aangezien er steeds meer fabrikanten zijn die veel intern geheugen in nieuwe toestellen zetten. Hierdoor is het mogelijk om aparte permissies toe te kennen om bij de foto’s te kunnen komen. Wanneer en hoe dit doorgevoerd gaat worden is niet bekend. Veel Android gebruikers zijn afhankelijk van een fabrikant of provider voor updates.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.