Nieuws: Onderzoeker vindt malware in Android Market

12 Malware applicaties zijn gevonden door een onderzoeker van een universiteit in North Carolina. De applicaties zijn tienduizenden keren gedownload en hebben een geruime tijd in de Android Market gestaan. De applicaties zijn erg gevaarlijk voor de mensen die ze op hun telefoon heeft staan.

Een naam die bekend is gemaakt is “AngryBirds Rio Unlock”. De applicatie weet alle inloggegevens die op de telefoon aanwezig zijn te achterhalen en gestuurd naar servers van de hackers die de applicatie hebben gemaakt.

De onderzoeker heeft de applicaties gemeld bij Google, welke op zijn beurt de applacties uit de market heeft gehaald. Ze kunnen dus niet meer gedownload worden.

1 van de Malware applicateis heeft zelfs hoog in de ranglijst gestaan van populaire applicaties en is ruim 200.000 keren gedownload. In een verklaring van Google is te vinden dat er geen sporen zijn gevonden dat hackers daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van de Malware om gegevens te achterhalen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.