Nieuws: Onderzoek naar patenten Samsung en Apple

Zoals bekend zijn Apple en Samsung in een maanden durende patentzaak verwikkeld. Nu gaat de Europese Commissie zich er ook mee bemoeien. De EC wil namelijk weten of het wel of niet gaat om technologieën die standaard zijn in de telefoonindustrie.

Zowel Samsung als Apple hebben rechtzaken tegen elkaar aangespannen met betrekking tot patenten op bepaalde technieken welke in het bezit zouden zijn van beide bedrijven. Samsung trekt de aandacht met de aanklacht tegen Apple omtrent het 3G patent welke Samsung in het bezit heeft.

De EC gaat nu onderzoeken of dit patent niet onder “essentiële patenten” valt. Een essentieel patent is een patent op een techniek welke gebruikt moet worden om een bepaald product te maken. Hierdoor is het onmogelijk om dit patent niet te schenden. Hier valt waarschijnlijk het 3G patent, waar Samsung een aanklacht over in heeft gediend tegen Apple, ook onder.

Op dit moment probeert het EC zo veel mogelijk informatie te vergaren om te kijken of een dergelijk onderzoek nodig is.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.