Nieuws: Offline navigatie Google Maps

Gisteren is er in de Androidmarket een update verschenen voor de Maps applicatie van Google. Deze update moet het mogelijk maken om offline te kunnen navigeren. In de vorige versie(s) werden de kaarten gecached.

In de officiele aankondiging door Google is niets terug te vinden over de offline navigatie. Door de update heeft de gebruiker de mogelijkheid om een kaart van 16 kilometer binnen het adres op te halen. Deze zal lokaal op de telefoon opgeslagen worden.

Vooralsnog hebben wij geen mogelijkheid kunnen vinden om een hele kaart van een land te kunnen downloaden. Misschien komt dit in een volgende versie.

Ook heeft Google aan de reiziger gedacht die met het openbaar vervoer gaat. De applicatie geeft aan wanneer hij/zij bij de volgende halte uit de bus/tram moet. Deze functie is op dit moment beschikbaar in 400 steden wereldwijd. Wij Nederlanders moeten nog even wachten op deze functie, want in Nederland is hij nog niet beschikbaar.

Verder zijn er nog wat uiterlijke veranderingen doorgevoerd in de interface. Zo zullen de zoekresultaten nu gecategoriseerd worden zodat het makkelijker zoeken is, en heeft de Places optie een vernieuwde fotoweergave gekregen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.