Nieuws: Nokia komt met Windows Phone met PureView camera

Windows-Phone-7-logoAnonieme bronnen zouden aan The Verge hebben verteld dat Nokia werkt aan nieuw Windows Phone toestel met een PureView camera. De nieuwe telefoon zou de zelfde sensor moeten krijgen als de 808 PureView welke in 2012 op de markt is gekomen.

De 808 PureView draait op Symbian en maakt het mogelijk om foto’s te maken met de kwaliteit van een digitale camera. De reden dat de sensor niet in normale smartphones wordt gebruikt is dat het toestel te dik zou worden.

Eerder dit jaar stelde Chris Weber, topman bij Nokia, dat het Finse bedrijf zich dit jaar meer wil gaan richten op het maken van telefoons waar de nadruk op de camerakwaliteit ligt. Het nieuwe toestel van Nokia zou in plaats van een polycarbonaat behuizing een aluminium behuizing krijgen.

De nieuwe telefoon is niet het enige wat een make over krijgt. Ook de Lumia-lijn zou op de schop gaan en een facelift krijgen qua ontwerp en materiaal.

Volgens de bronnen komt het nieuwe toestel later dit jaar eerst in Amerika uit, wanneer Europa aan de beurt is, is niet bekend. Verder zouden in de zomer de gefacelifte Lumia’s op de markt moeten komen. Hoogstwaarschijnlijk komt Nokia eind februari op de Mobile World Congress met de aankondigingen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.