Nieuws: Nokia blij dat keuze niet op Android is gevallen

Ondanks Android een behoorlijke naam op de mobiele markt heeft, en Windows Phone niet, is Nokia CEO Stephen Elop blij dat er niet voor Android is gekozen. Nokia verwacht dan Windows Phone nog behoorlijk gaat groeien. In een interview met All Things Digital heeft Stephen dit laten weten.

Wel had Stephen gehoopt dat na de lancering in oktober 2011 de Nokia Lumia toestellen sneller zouden verkopen en een groter succes zouden worden. Op dit moment is onlangs de Lumia 900 uitgekomen en staat voor november de Lumia 920 op de planning. Na de “slechte” start van de toestellen is Nokia niet van plan om over te stappen naar een ander OS voor hun smartphones.

De grootste reden dat Nokia niet voor Android heeft gekozen is dat Nokia niet genoeg de ruimte heeft gehad om zich te kunnen onderscheiden van de rest van de fabrikanten welke wel Android gebruikt. Deze reden is misschien een beetje raar gezien het feit Noka met de eerste Lumia smartphones deze ruimte ook niet had. Stephen gaat er ook vanuit dat de Lumia serie nog gaat groeien.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.