Nieuws: Nintendo DS en PSP verliezen marktaandeel aan Android en iOS

In het afgelopen jaar steeg het aandeel van Android en iOS op de Amerikaanse markt voor handheldgames met vijftien procentpunt. Dit ging vooral ten koste van het marktaandeel van de Nintendo DS en Sony’s PlayStation Portable.

Het marktaandeel van Android en iOS steeg van 19 naar 34 procent. Hiervoor moest de PSP 2 procent van zijn 11 procent inleveren. De Nintendo DS bezat in 2010 nog maar 57 procent marktaandeel, ten opzichte van 70 procent in 2009. De opbrengsten aan Android- en iOS-games lagen in 2010 rond de 800 miljoen dollar; dit was in 2009 nog 500 miljoen dollar. Volgens Flurry werd het grootste deel van deze inkomsten echter gegenereerd op iOS-platforms. Op de totale Amerikaanse markt voor handheldgames werd juist 0,3 miljard dollar minder verdiend. In 2009 bedroegen de inkomsten nog 2,7 miljard dollar; in het afgelopen jaar ging het om 2,4 miljard dollar.

Het aandeel van Android- en iOS-systemen op de totale Amerikaanse gamemarkt is in 2010 gestegen van 5 naar 8 procent. Het onderzoeksbureau meldt ook dat er in 2010 circa 700 miljoen dollar is verdiend op de Amerikaanse pc-gamemarkt. Dit bedrag ligt volgens Flurry voor het eerst lager dan de opbrengst aan handheldgames. Flurry baseert zijn gegevens onder andere op cijfers van de NPD Group en op eigen analyses.

Flurry 2010

Bron: Tweakers

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.