Nieuws: Nieuwe malware op Android gericht

Volgens McAfee richt de nieuwe malware zich voornamelijk op Android. Het aantal bedreigingen is explosief toegenomen volgens het beveiligingsbedrijf. McAfee baseert dit op cijfers tegenover TechCrunch.

Ui de cijfers blijkt dat alle nieuwe malware welke de laatste drie maanden zijn ontdekt zich op Android richt. Ook de malware wat voor meerdere platformen is ontwikkeld richt zich ook altijd op Android.

Het was bekend dat de trend zich op Android richtte maar de stijging heeft nu behoorlijk doorgezet. Hoogstwaarschijnlijk is dit te danken aan de toenemende groei van het besturingssysteem. Android heeft namelijk een behoorlijk marktaandeel op de smartphonemarkt.

Volgens McAfee wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van trojan horses welke verzonden worden via SMS. Op deze manier zou persoonlijke informatie achterhaald worden. Ook de trend van neppe beveiligingssoftware, die je ook ziet bij computers, zet zich door op Android.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.